İstanbul Gezi Planı 1. gün
İstanbulun en çok bilinen yerlerden biri olan ve İstanbulu hiç bilmeyen birisi için ilk gün için ulaşımı daha kolay olacağını düşündüğüm Taksim meydanından başladım. İlk gün gezi planı sırasıyla Taksim, Galata, Karaköy, Eminönü güzergahında olacak.
Taksim meydanına metro ya da otobüs ile geldikten sonra İstiklal Caddesine girmeden sol taraftan Cihangir tarafına gidebilirsiniz. Cihangir parkından İstanbulu geniş açıdan gördükten sonra tekrardan Taksim meydanı tarafına doğru hareket edebiliriz. Artık sıra İstanbulun en canlı caddesi olan ve günde binlerce kişinin boydan boya yürüdüğü caddeye girmek olacak. İstiklal caddesinde ünlü mağazalar, sanat galerileri, kafeler, estaurantlar ve eğlence mekanları bulunur. Bu çeşitliğin içinde yürürken etrafınızda tarih kokan binaları koklarken yanınızdan geçen nostaljik tramwayı görebilirsiniz.
Şimdi sırada nereleri gezebilirsiniz bu soruya geldi. Öncelikle İstiklalde gününüzü eğlenerek gezerek geçirebilirsiniz. Yürüme güzergahında İstanbulun en büyük Ortodoks kiliselerinden Avia Triada görebilirsiniz. Avia Triada geçtikten sonra insanların buluşma noktalarından olan Çiçek Pasajını gezebilir. Ardından St. Antuan Katolik Kilisesini gezebilirsiniz. Sonrasında ünlü cafe ve barların olduğu Asmalımescit tarafına gidebilirsiniz.
Asmalımescit tarafını da gezdikten sonra İstiklal caddesinin bitişinde bulunan Galip Dede Sokak ta bulunan Galata Mevlevihanesini gezebilirisiniz. Galata mevlevihanesi Mevlana Celaddin-i Rumi 'nin torunu Mehmet Dede tarafından 1491 yılında yapılmıştır. Galata mevlevihanesinin içinde Galip Dedenin Türbesi de bulunmaktadır. Galata mevlevihanesinde belirli zamanlarda Sema gösterileri olmaktadır. Galata mevlevihanesinden sonraki durak İstanbulun simgelerinden biri olan Galata Kulesi. Galata kulesinin çıkarsanız İstanbulun birçok yeri görebilirsiniz. Galata kulesinin en üst katında restaurantta bulunmaktadır.
Galata kulesini de gezdikten sonra aşağı doğru yürürseniz denizi görürseniz Karaköy vardınız demektir. Karaköyde Arap Camii yi gezebilir. Sonra tekrardan Karaköyden Galata köprüsünde balık tutan kişilerin yanından yürürerek geçerek Eminönü tarafına geçebilirsiniz.
Eminönü geldiğinizde bir balık ekmek yiyebilir, boğaz turuna katılabilirsiniz. Eminönü Meydanında Yeni Camii yi gezebilir sonrasında Mısır Çarşısını gezebilirsiniz. Bir günde bu kadar yer gezmek yormadıysa 2. gün gezi planı olan Eminönü, Sultanahmet, Fatih planına devam edebilirsiniz.